Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Het tarief van je hypothecaire lening is belangrijk. Maar bepaalt het ook mee hoeveel je kan lenen?

 

Tarief van je hypothecaire lening: maak regelmatig een simulatie

De tarieven van woonkredieten of hypothecaire leningen veranderen continu: dagelijks, wekelijks, maandelijks, trimestrieel … Je doet er dus goed aan om regelmatig een simulatie te maken van je hypothecaire lening. Onze specialisten bij Hypotheek.be doen dit vrijblijvend voor jou. Maak meteen een afspraak.

 

Hoeveel kan ik lenen? Invloed van het tarief

Het tarief van je hypothecaire lening bepaalt mee hoeveel je precies kunt lenen. Want hoe lager het tarief, des te hoger het maximumbedrag dat je kan lenen.

 

Hypothecair krediet: vaste of variabele rentevoet?

Maar let vooral op de formule van de tarieven. Je kunt kiezen tussen een vaste of variabele rentevoet. Laat je hierbij niet vangen door traditionele caféverhalen die zeggen dat een vaste rentevoet altijd en overal de beste keuze is.

De waarheid is dat jouw persoonlijke situatie anders is dan die van je buurman of familie. Het is best mogelijk dat een variabele rentevoet voor jou een veel betere oplossing biedt dan een vaste rentevoet. Onze medewerkers bekijken dit samen met jou. 

 

Korting op de rentevoet van je hypothecaire lening: opletten hiermee!

Banken geven je soms een korting op je rentevoet als je bij hen nog extra producten koopt, zoals een brandverzekering, schuldsaldoverzekering of pensioensparen. Let hier goed mee op.

Als die verzekeringen bij die bank veel duurder zijn dan bij een andere verzekeringsmaatschappij, dan brengt de korting op je rentevoet je helemaal niks op.

Bovendien zit je voor jaren vast, als je er toch op ingaat. Want als je die producten na enkele jaren naar een andere verzekeraar verhuist, verlies je jouw korting alsnog.

Bij Hypotheek.be ben je volledig vrij om te kiezen waar je jouw brandverzekering of schuldsaldoverzekering neemt. We zullen je in contact brengen met een specialist in verzekeringen, maar jij mag zelf beslissen. Maak hier een afspraak in het Hypotheekkantoor in jouw buurt.