hypotheek hoeveel kan ik lenen als oudere hypothecaire lening regionaal hypotheekkantoor simulatie Credishop kredietmakelaar brugge gent antwerpen hasselt brussel
Er staat geen maximumleeftijd op het afsluiten van een hypothecaire lening. Ook als je al wat ouder bent, zijn er zeker oplossingen mogelijk.
 
De meeste mensen die al wat ouder zijn en een hypothecaire lening willen, doen dit om 
  • een tweede verblijf te kopen in het binnen- of buitenland (een appartement, de kust, een vakantiehuis in de Ardennen, Frankrijk, Spanje …)
  • een opbrengsteigendom aan te kopen (bv. een appartement dat ze verhuren)
  • kleiner te gaan wonen (de huidige woning is te groot geworden omdat de kinderen het huis uit zijn).
 
Voor elk van deze situaties is een hypothecair krediet mogelijk. Er staat immers geen maximumleeftijd op een woonkrediet. Zo is het best mogelijk om ook na je 50ste of 55ste nog een hypothecaire lening aan te gaan.
 
 

Hypothecaire lening als oudere: wat is je terugbetalingscapaciteit?

Wel zal de bank of kredietgever altijd je terugbetalingscapaciteit beoordelen. Welk bedrag kan jij elke maand terugbetalen zodat je nog genoeg geld over hebt om van te leven (leefoverschot)? Die beoordeling op een dubbele basis: door rekening te houden met je huidige inkomsten als loontrekkende, maar ook door je pensioenuitkering te bekijken als je over afzienbare tijd gepensioneerd bent. Want je pensioenuitkering zal ongetwijfeld een stuk lager liggen dan je laatste nettoloon. Met die terugval in je inkomen moet je natuurlijk rekening houden.
 
 

Hypothecaire lening als oudere: verschillende oplossingen

Meerdere scenario’s en kredietoplossingen zijn mogelijk. Zo kunnen we voor jou een nieuw hypothecair krediet met een vaste termijn voorstellen, al dan niet gecombineerd met een herziening van je bestaande hypothecaire lening (een langere of kortere looptijd). We maken voor jou de berekening hoeveel je kan lenen en gaan steeds voor jou op zoek naar een oplossing op maat. Dat betekent dat jouw persoonlijke situatie uitvoerig bekeken wordt: heb je een groepsverzekering, verwacht je binnenkort een aanzienlijke som geld te krijgen (bv. door een erfenis), wanneer zal je normaliter met pensioen gaan, welke plannen heb je met het tweede verblijf (zelf gebruiken of verhuren) … ?
 
De antwoorden op al deze vragen helpen onze specialisten om een kredietoplossing te vinden die perfect aansluit bij jouw verwachtingen. Maak meteen een afspraak met de specialisten van Hypotheek.be. Je vindt hier een regionaal Hypotheekkantoor in je buurt.