Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Vakantiewoning kopen: een hypotheek op latere leeftijd

Je hebt al een mooie loopbaan achter de rug en beschikt over wat financiële marge. Je overweegt om een vakantiewoning of -appartement te kopen. Aan de kust of in het buitenland.  Uiteraard gaat het om een aanzienlijke investering. Je hebt een hypothecaire lening nodig, want je kan of wil het volledige aankoopbedrag niet van je spaargeld betalen. Hoe pak je dit aan?
 

Vakantiewoning kopen: hoe beoordeelt een kredietgever jouw aanvraag?

Is jouw huidige woning intussen volledig afbetaald?
Dan zullen kredietgevers weinig moeite hebben om jou een voorstel voor een hypothecair krediet als je een vakantiewoning wilt kopen.
 
Moet je nog een gedeelte van je huidige woning aflossen?
Dan zal de kredietgever je mogelijk een voorstel doen om twee vliegen in één klap te slaan: je resterende saldo herfinancieren en aanvullen met de extra investering voor je vakantieverblijf. Of je kan een woonkrediet combineren met een vast termijn krediet.
 
 

Vakantiewoning kopen: waar moet je aan denken?

Hoe zie jij jouw toekomst?
Zou je later je huidige woning verkopen en verhuizen naar je vakantiewoning? Of blijft het altijd een tweede verblijf?
 
Hoe ga je jouw woonkrediet terugbetalen?
Heb je al eens nagedacht over de mogelijkheid om jouw woonkrediet volledig of gedeeltelijk vast te leggen op een vaste termijn?
Bij deze vorm van hypotheeklening betaal je tijdens de looptijd enkel intresten terug en het kapitaal pas op de eindvervaldag. Je kredietbemiddelaar vertelt je hier alles over.
 

Op welke problemen kan je stuiten?

Banken staan soms wat wantrouwig tegenover een hypotheeklening op vaste termijn en stellen je liever een klassiek woonkrediet voor. Hier betaal je maandelijks kapitaal en intresten terug. Daardoor ligt de maandlast doorgaans wat hoger.
 
 

Kredietbemiddelaar hulp bij financiering opdat je jouw vakantiewoning kunt kopen

Belangrijk is dat je weet dat jouw hypotheekoplossing maatwerk vereist. Je wil nu eenmaal de beste oplossing krijgen die voor jou haalbaar is. Ga daarom zeker langs bij een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten. Hij rekent uit hoeveel jij kan lenen. Bovendien werkt hij met meerdere kredietgevers samen en zoekt voor jou de verschillende mogelijkheden op de markt af. Hij kiest er vervolgens de beste optie voor jou uit.
 
Credishop is zo’n onafhankelijk bemiddelaar in hypotheken. Je vindt hier een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.