Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Wat is het beste tarief voor jouw hypotheek?

Wil je een huis kopen? Je woonlening herfinancieren? Moet je een nieuw hypothecair krediet onderschrijven om je ex-partner uit te kopen? Of heb je een overbruggingskrediet nodig? Eén vraag brandt ongetwijfeld op je lippen: wat is het beste tarief voor mijn hypotheek? Wij vertellen je wat jouw beste tarief is.
 

Het tarief voor een hypotheek zit tussen je oren

Letterlijk zelfs! Je hoort of leest heel wat over tarieven van hypotheken: op radio of TV, in kranten, van vrienden, collega’s … Maar hoe moet je die informatie beoordelen? En welke conclusies kan jij er zelf uit trekken? Misschien heb je zelfs al een oordeel klaar. Maar waarop is dat oordeel dan gebaseerd? Niet evident allemaal!
 

Het beste tarief voor een hypotheek is relatief

Om twee redenen is het tarief voor een hypotheek relatief:
 
  • Je kan geen twee kredietdossiers met elkaar vergelijken. Elk dossier is anders.
  • Wat jij duur vindt, vindt iemand anders misschien goedkoop. En omgekeerd.
 
Het is belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt wat je duur vindt. Denk daarbij niet in percentages, maar in euro’s. Het zijn tenslotte euro’s die je elke maand zult moeten afbetalen.
 

Leg je kaarten op tafel

Vooraleer je een concreet tariefvoorstel voor je hypothecaire lening krijgt, zal jouw kredietbemiddelaar je heel wat vragen stellen. Zo wil hij een beeld krijgen van jouw persoonlijke situatie en je verwachtingen. Op basis daarvan kan hij je een oplossing voorstellen die perfect bij je past. 
 
Daarom is het ook zo belangrijk dat je open en eerlijk op alle vragen antwoordt. Houd geen informatie achter, want zo krijg je niet de beste kredietoplossing die je nodig hebt.
 

Een tovenaar bestaat niet

Hou er rekening mee dat sprookjes niet bestaan, en tovenaars al evenmin. Jouw persoonlijke situatie is wat ze is. Jij kan daar niets aan veranderen, jouw kredietspecialist niet, en een andere financiële tussenpersoon ook niet. Elke bemiddelaar moet rekening houden met jouw profiel en je situatie. Niemand kan toveren. Maar dat hoeft ook niet. Een professionele en onafhankelijke kredietbemiddelaar zoekt de beste hypotheekoplossing uit die aansluit bij jouw profiel.
 

Een kredietbeslissing is specialistenwerk

Jouw onafhankelijk kredietbemiddelaar beslist niet over het tarief of over de toekenning van je hypothecair krediet. Dat ligt immers in handen van de kredietverstrekker. Je kredietmakelaar stelt wel jouw dossier samen en verdedigt je belangen bij de kredietgever. Daarna zullen een kredietanalist en een kredietcomité jouw dossier verder bekijken en uiteindelijk beslissen of je een lening krijgt en tegen welk tarief.
 

Is goedkoop altijd beste koop?

Je krijgt altijd waarvoor je betaalt … Het is een cliché, maar zoals bij de meeste clichés is het correct. De laagste prijs valt zelden te combineren met de beste kwaliteit. Een erg goedkope oplossing verbergt waarschijnlijk iets dat je over het hoofd hebt gezien. Jouw kredietspecialist gaat niet noodzakelijk op zoek naar de goedkoopste oplossing, maar wel naar de beste voor jou. Een professionele kredietmakelaar zal je ook alle voordelen van zijn oplossing uitleggen. Zo zal je ontdekken dat het tarief voor een hypotheek inderdaad relatief is … 
 

Heb je vragen over het tarief van een hypotheeklening?

Dan kan je steeds terecht bij het Credishop-kantoor in je buurt. Maak meteen een afspraak.