Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Ben je zinnens om een huis te kopen? Bereken dan zeker eerst hoeveel je nodig hebt en hoeveel je zult moeten lenen. Maak vervolgens een simulatie van je hypothecaire lening. Waarom? Omdat je nadien niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan. Onze specialisten willen dat je weet hoeveel je kan lenen.

 

Lening nodig? Wat kost je huis precies?

Als je een huis wil kopen, dan heb je een hypothecaire lening nodig. Veel kandidaat-kopers stellen zich vervolgens de vraag hoeveel ze kunnen lenen. Maar om hierop te kunnen antwoorden, moet je eerst goed weten hoeveel je exact nodig hebt om het betrokken huis of appartement te kunnen kopen. Het gaat niet enkel om de aankoopprijs.

Er komen immers nog verschillende kosten bij waarmee je rekening moet houden. Soms gaat het over kosten waarvan je misschien zelfs niet wist dat ze bestonden … Zo zijn er niet alleen kosten verbonden aan de aankoop van het huis (bv. registratierechten), maar ook kosten die vasthangen aan je hypothecaire lening. Je zal merken dat het totale kostenplaatje beduidend hoger ligt dan het aankoopbedrag van het huis.

 

Hypothecaire lening: hoeveel moet je lenen?

Heb je correct berekend hoeveel je in totaal nodig hebt om het huis te kunnen kopen, dan bestaat de volgende stap erin dat je gaat kijken hoeveel je precies moet lenen.

Heb je wat spaargeld dat je kunt investeren in de aankoop, dan moet je mogelijk niet de volledige aankoopprijs lenen. Dat levert je wellicht een voordeliger tarief op voor je hypothecaire lening.

Heb je geen spaargeld beschikbaar en moet je toch het volledige aankoopbedrag lenen, dan wordt het wat complexer. Maar niet onmogelijk.

Veel traditionele banken zullen je aanvraag weigeren, maar bij een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten, zoals Credishop (initiatiefnemer van Hypotheek.be) kan je wel nog terecht. Kom eens praten over jouw project en maak nu een afspraak.

 

Simulatie van je hypothecair krediet

Eenmaal je weet welk bedrag je wil lenen, raden we je aan om eerst een simulatie van je hypothecair krediet te maken. Zo weet je perfect hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen als je een lening aangaat. Opnieuw is het de bedoeling om jezelf niet in een financieel avontuur te storten dat slecht afloopt. Het is immers belangrijk dat je jouw lening in de toekomst steeds stipt en correct kunt terugbetalen.

 

Vragen over je een hypothecair krediet?

Maak vandaag nog een afspraak met onze specialisten in woonkrediet! Zij berekenen alle kosten voor jou en laren je weten hoeveel je moet en kunt lenen. Vervolgens gaan ze voor jou op zoek naar een interessante kredietoplossing. Je vindt hier een regionaal Hypotheekkantoor terug.

 

Meer interessant nieuws over hypotheeklening