Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

De eerste vraag is hoeveel je effectief nodig hebt. Hoeveel kost je woning en heb je ook eigen middelen die je kunt investeren? Vervolgens maak je een simulatie van je hypothecaire lening en leg je een afspraak vast met een specialist zodat je weet hoeveel je kan lenen.

 

Hypothecaire lening: hoeveel heb je nodig?

Om te weten hoeveel je precies kan lenen, moet je eerst berekenen hoeveel je effectief nodig hebt. Je dient dus de totale kostprijs van de aankoop of verbouwing te kennen, inclusief de bijhorende kosten. Heb je eigen middelen die je zult investeren, dan mag je die van dat totaalbedrag aftrekken. Het saldo is het bedrag dat je moet lenen.

 

Hypothecaire lening simuleren

Ken je het bedrag dat je zult moeten lenen, maak dan eerst een simulatie van je hypothecaire lening. Zo weet je meteen hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen, en gedurende welke periode. 

 

Specialist in hypothecaire leningen

Maak vervolgens eens afspraak met een specialist in hypothecaire leningen. Die zal jouw plannen rustig met je bespreken en controleren of jouw berekeningen correct zijn. Zo ben je gerust en hoef je geen schrik te hebben voor onaangename verrassingen. 

 

Onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire leningen vs. bank

Niet alle specialisten hebben echter dezelfde insteek. Ga je bij een bank aankloppen voor je hypothecair krediet, dan zal je bankier enkel de kredietoplossingen en rentevoeten van zijn bank kunnen aanbieden.

Kies je evenwel voor een onafhankelijk makelaar in hypothecaire kredieten , dan ben je beter af.

Hij zal voor jou immers op zoek gaan naar de hypothecaire lening die het best bij jouw plannen past en beantwoordt aan je behoeften en verwachtingen. Aangezien een onafhankelijk makelaar in hypothecaire kredieten zoals Hypotheek.be (merk van Credishop) met verschillende kredietgevers samenwerkt, krijg je zo toegang tot een veelvoud aan kredietoplossingen. Hoeveel je kan lenen, hangt immers ook af van het doel waarvoor je leent, de waarde van je woning, je inkomsten, eventuele andere kredieten en leningen die je moet terugbetalen …

Maak meteen een afspraak met een onafhankelijke specialist in een regionaal Hypotheek-kantoor.