Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Heb je een woonkrediet nodig, dan is de rentevoet een belangrijke parameter. Maar opgelet, je rentevoet zegt niet alles … Er komt meer kijken als je wilt weten hoeveel je kan lenen.

 

Historisch lage rentevoeten?

De rentevoeten staan al een tijdje historisch laag. Maar zekerheid over toekomstige evoluties biedt dit niet. De kans is reëel dat de rentevoeten op vrij korte termijn zullen stijgen. Meer nog, die rentevoeten wijzigen nu ook al dagelijks. Als je een concreet idee wil krijgen van mogelijke rentevoeten, dan maak je best een afspraak met onze specialisten.

 

Hypothecaire lening: hogere of lagere rentevoet?

Rentevoeten kunnen verschillen op basis van heel wat criteria: het doel waarvoor je leent, de looptijd, de quotiteit (de verhouding tussen het bedrag dat je leent en het aankoopbedrag van de woning), een vaste of variabele rentevoet, jouw profiel … Banken zullen altijd beoordelen of jij de lening correct zult kunnen terugbetalen. Die criteria helpen hen daarbij en bepalen mee de rentevoet.

 

Korting op de rentevoet van je hypothecaire lening: opgelet!

Sommige banken zullen voor specifieke risico’s een toeslag aanrekenen onder de vorm van een hogere rentevoet. Andere banken bieden kortingen aan op je rentevoet, bijvoorbeeld als je bijkomende verzekeringen afsluit (schuldsaldo- of brandverzekering) en je zichtrekening naar hen verhuist.

Let hiermee op! De kans is reëel dat de extra verzekeringen bij die bank een stuk duurder uitvallen dan bij andere verzekeraars. In dat geval ben je jouw voordeel van een korting op de rentevoet onmiddellijk kwijt. En als je er toch voor kiest om die polissen bij de bank te nemen, dan zit je ook meteen voor jaren vast. Want als je de verzekeringen na enkele jaren naar een andere maatschappij wil verhuizen, dan verlies je jouw korting.

De voorwaarden van een hypothecair krediet zijn meestal moeilijk te vergelijken. Onze specialisten vergelijken meerdere kredietgevers voor je.

 

Maak een afspraak met onze specialisten

Maak gerust een afspraak. Onze medewerkers beantwoorden al je vragen en gaan voor jou op zoek naar een interessante kredietoplossing. Je vindt hier een regionaal Hypotheek-kantoor in jouw buurt.