Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Notariskosten bij een hypothecaire lening: kan je deze mee ontlenen of moet je ze met eigen middelen betalen? Hoeveel kan je lenen?

 

Hypothecaire lening: niet alleen notariskosten …

Als je een hypothecaire lening afsluit, dan moet je notariskosten betalen. Jammer genoeg zijn dit niet de enige kosten die je zult moeten ophoesten: er zijn ook registratierechten, schattingskosten, kosten voor de overheid … Je vindt hier een overzicht van alle kosten die bij een hypothecair krediet horen.

 

Hypothecaire lening: kosten doorgaans betalen met eigen middelen

Bijna alle banken verwachten dat je de kosten met eigen middelen betaalt. Maar dan moet je natuurlijk over het nodige spaargeld beschikken. Heb je dat spaargeld niet, dan hoeft dit niet te betekenen dat je een hypothecaire lening mag vergeten. 

 

Alles lenen + kosten: er zijn oplossingen mogelijk

Bij Hypotheek.be werken we immers samen met verschillende kredietgevers of banken. Daarbij zitten ook kredietverstrekkers die, onder bepaalde voorwaarden, wel bereid zijn om ook het bedrag van de kosten in de lening te stoppen. Dit brengt dus mee dat je meer zult ontlenen dan de kostprijs van je woning. In het jargon worden dit ook wel eens 125%-leningen genoemd. 

Het is ook mogelijk om de notariskosten mee te ontlenen als je een hypothecaire lening wil herfinancieren, maar de bovengrens ligt dan wel op 100% bij de meeste kredietgevers. Zeker gelet op de nieuwe richtlijnen van de Nationale Bank van België die bepalen hoeveel je maximaal nog kan lenen.

 

Kosten mee ontlenen: laat je helpen door onze specialisten

Heb je nog vragen over de kosten van je hypothecaire lening en de mogelijkheid om deze ook te ontlenen? Maak dan meteen een afspraak bij een specialist in woonkrediet in jouw buurt.