Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

5 tips om je huis een meerwaarde te geven

Wil je je huis verbouwen en het zo een financiële meerwaarde geven? Lees dan zeker onze 5 tips die hun waarde al meer dan bewezen hebben.

 

Onderhoud je huis goed

Wil je dat je huis zijn waarde behoudt, dan moet je het goed onderhouden:
 
- regelmatig poetsen
- kleine herstellingen meteen uitvoeren
- een nieuw likje verf op tijd en stond
- …
 
Krijgt je huis daardoor een directe meerwaarde? Niet echt, maar je vermijdt wel een forse minwaarde op termijn. En dat is ook belangrijk, niet?
 

Op tijd renoveren

Bepaalde kamers of ruimtes in je huis hebben meer af te rekenen met slijtage dan andere. De keuken en badkamer zijn de beste voorbeelden hiervan. Dat brengt mee dat ze sneller vervangen moeten worden. Stel dit niet uit, want als je te lang talmt worden de problemen alleen maar groter. Denk bijvoorbeeld aan lekken in je badkamer. Heb je hiervoor geld nodig? Credishop kan je verder helpen met een lening voor jouw verbouwing. Als specialist in kredieten weten wij hoe je jouw verbouwing efficiënt financiert. Er is zeker een kantoor in jouw regio.
 

Verbouw duurzaam en ecologisch

Als je renoveert, gebruik dan duurzame en ecologische materialen. Die zorgen ervoor dat kandidaat-kopers van je huis later meer geld wil betalen. Voorbeelden? Dakisolatie, een warmwaterpomp, zonnepanelen … Enkele ingrepen die wel wat geld kosten maar effectief onmiddellijk zullen leiden naar een meerwaarde van jouw huis. Dikwijls zijn er interessante voorwaarden voor deze soort van lening voor verbouwing (renovatielening, energielening, verbouwingskrediet,…). Vraag zeker info op!
 

Maak van je zolder een echte kamer, geen rommelkot

Elk huis heeft wel zijn eigen ‘rommelkot’: de berging, garage, zolder … Het is vaak dé oplossing om bepaalde spullen te stockeren. Toch kan je deze ruimte mits een beperkte inspanning (gyproc, elektriciteit, een vaste trap, plaatsen van een raam …) ombouwen tot een echte kamer. Je kan er dan nog altijd heel wat spullen in opbergen. Een objectieve meerwaarde creëer je hier niet mee. Wel zal het ervoor zorgen dat er een subjectieve meerwaarde geschept wordt.
 
Een belangrijke extra troef is echter dat je hierdoor een hogere prijs voor je huis kan vragen.
 

Verbouw gestructureerd … en werk telkens iets af

Je doet er goed aan om je verbouwproject op te delen in verschillende kleinere projecten. Die werk je vervolgens één voor één af. Wil je alles tegelijk aanpakken, dan dreig je na een tijdje het overzicht te verliezen, alsook de moed om verder te doen!
 

Vragen over een lening voor je verbouwing?

Laat je helpen door een hypotheekspecialist van Credishop. Je vindt hier een Credishop-kantoor in je buurt.