Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Jouw buur: vriend of vijand tijdens je verbouwing?

Een serieuze verbouwing vraagt veel van jezelf. Op tijd nadenken over de mogelijkheden van financiering: renovatielening of hypothecair krediet? Maar een verbouwing vraagt ook veel van de mensen rondom je. Soms hebben ook je buren heel wat geduld en inlevingsvermogen nodig. Met deze onmisbare tips zorg je ervoor dat je buren je vrienden zijn tijdens je verbouwingswerken, en niet je vijanden.
 

Buurt kan moeilijk doen

Een verandering roept vaak weerstand op. Bij een verbouwing weten je buren niet altijd goed wat er allemaal te gebeuren staat. Er rijzen dan ook vragen. En ongetwijfeld hebben sommige buren ook een uitgesproken mening over je plannen, zelfs al weten ze niet precies hoe alles in elkaar zit ...
 

Je buren kunnen beroep aantekenen tegen jouw verbouwplannen

Wil je je woning grondig verbouwen? Dan heb je doorgaans een stedenbouwkundige vergunning nodig. Die moet je openbaar maken, waarna de mensen die in je buurt wonen protest kunnen aantekenen. Dit vermijd je beter. Hou je buren daarom zeker te vriend.
 

Breng je buren op de hoogte van de verbouwing

Door je buren in te lichten over jouw plannen, betrek je hen bij het project. Zo creëer je vaak al wat extra goodwill. Het is ook een goed idee om hem of haar concreet te tonen wat en waar je wil verbouwen. Zo krijgt hij de situatie vóór en na te zien en kan hij achteraf zelf de vergelijking maken.
 

Vertel hem over de aanpak

Een verwittigd man is er twee waard … Als je jouw buren precies uitlegt welke werken gepland zijn (kappen, breken, container plaatsen voor steengruis …), en hoe lang die werken zullen duren, dan kunnen ze zich daarop voorbereiden.
 

Antwoord op vragen van de buren

Hebben je buren concrete vragen? Goed zo, dat is een ideale gelegenheid om hen te informeren en indien nodig gerust te stellen. Uiteraard mag je jouw privéleven afschermen, maar je doet er goed aan om zeker te antwoorden op de traditionele vragen in de zin van
 
- Wie zal de werken uitvoeren? 
- Hoe ver staat het met de werken?
- Heb je al aan dit of dat gedacht?
 

Respecteer ook de rust van jouw buur

Je wil je verbouwing uiteraard zien vooruitgaan. Vroeg beginnen is jouw plan, en liefst elke dag zo lang mogelijk doorgaan. Maar hou toch ook rekening met de (nacht)rust van je buren. Overdrijf niet met vroeg starten of lang doorwerken. Werk ook niet op een zondag of een feestdag.
 

Nodig je buren uit als de werken afgerond zijn

Is je woning klaar? Nodig je buren dan uit voor een glaasje en laat hen mee genieten van het prachtige resultaat.
 

Heb je vragen over een lening voor een verbouwing?

Maak dan zeker een afspraak bij Credishop. We hebben verschillende interessante oplossingen voor de financiering van jouw verbouwing: een renovatielening of een hypothecair krediet. We zoeken de beste oplossing voor jou!