Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Hoeveel je kan lenen, hangt onder andere af van je eigen inbreng, de waarde en de staat van de woning, jouw terugbetalingscapaciteit …

 

Hypothecaire lening: eigen inbreng

Kan je een gedeelte van het aankoopbedrag en de kosten met eigen middelen (bv. spaargeld) betalen? Zo ja, dan zal de bank je makkelijker een lening toekennen. Kan je dat niet, zullen traditionele banken vaak je lening weigeren.

Toch zijn er nog altijd oplossingen mogelijk om het volledige aankoopbedrag + de kosten te ontlenen. De specialisten van Hypotheek.be helpen je hierbij.

 

Hypothecaire lening: hoeveel kan je terugbetalen?

Weet je welk bedrag je zult moeten lenen, dan kan je een krediet aanvragen. Een kredietgever zal daarbij steeds nagaan of jij het aangevraagde krediet correct zult kunnen terugbetalen. Daarvoor bekijkt de kredietgever je inkomsten en je vaste kosten, zoals andere leningen. Vooral jouw leefoverschot is cruciaal: dat is het bedrag dat elke maand overblijft als je alle leningen terugbetaald hebt. Je leefoverschot moet voldoende hoog zijn, anders zal de kredietverstrekker je lening niet toekennen.

Ontdek de voordelen van een simulatie van je hypothecaire lening. Of wil je meteen zelf aan de slag met je simulatie? Dat kan! Maak erna meteen een afspraak en verspeel zo geen tijd.

 

Hypothecaire lening: waarde en staat van de woning

De woning die je wil kopen, is voor de bank de waarborg voor het hypothecair krediet. Hoe beter de staat van de woning, des te groter de kans dat de kredietgever je de lening zal toestaan. Als jij het krediet niet correct terugbetaalt, zal de bank de woning verkopen om haar geld terug te krijgen. En een woning in goede staat verkoopt nu eenmaal beter dan één in slechte staat.

Benieuwd naar jouw opties om een lening aan te gaan voor de aankoop van een huis? Maak meteen een afspraak in een regionaal Hypotheek-kantoor in jouw buurt