Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Wil je een huis kopen, dan heb je een hypothecair krediet nodig. Dat is een engagement op lange termijn, vaak minstens 20 jaar. Je sluit dus maar beter een krediet af dat perfect beantwoordt aan je verwachtingen en dat uiteraard ook het juiste bedrag afdekt. Een simulatie van je hypothecaire lening is daarnij noodzakelijk als je wilt weten hoeveel je kan lenen.

 

Hoeveel kost jouw huis in totaal?

In eerste instantie moet je correct berekenen hoeveel de aankoop van je huis jou in totaal zal kosten. Je neemt daarvoor het aankoopbedrag en telt er de extra kosten bij: registratierechten, notariskosten …

Vervolgens trek je van dat totaalbedrag jouw eigen inbreng af. Dat is het gedeelte dat je met eigen spaargeld zult betalen. Het saldo is het bedrag dat je moet lenen via een hypothecair krediet.

Heb je geen eigen inbreng, dan zal je dus het volledige aankoopbedrag, inclusief de kosten, moeten ontlenen. Veel traditionele banken zien dit niet zitten, maar een aantal gespecialiseerde kredietgevers waarmee Hypotheek.be samenwerkt, biedt wel oplossingen.

 

 

Simulatie hypothecair krediet: voordelen

Als je eenmaal weet hoeveel je moet lenen, wordt het belangrijk om een simulatie te maken van jouw hypothecair krediet. Zo weet je meteen hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen en hoe lang. Belangrijk daarbij is dat je goed berekent of de voorgestelde maandelijkse aflossingen wel haalbaar zijn.

Je hoeft dit niet helemaal zelf te doen. Een specialist van Hypotheek.be in jouw buurt luistert naar je plannen en maakt voor jou alle nodige simulaties. Hij zal samen met jou ook je leefoverschot berekenen. Dat is het bedrag dat overblijft om van te leven, nadat je al jouw kredieten terugbetaald hebt. Je leefoverschot is voor een kredietgever een zeer belangrijk criterium bij het toekennen (of weigeren) van een krediet. Als je leefoverschot onvoldoende hoog is, dan zal de kredietverstrekker je leningaanvraag weigeren. Het risico dat je de lening na verloop van tijd niet meer correct terugbetaalt, is dan voor de bank immers te groot.

Onze medewerkers bekijken samen met jou alle mogelijkheden. Maak meteen een afspraak.

 

Simulatie hypothecair krediet: noodzakelijk én vrijblijvend!

Een simulatie van je hypothecaire lening moet ook rekening houden met je toekomstplannen. Waar sta jij met jouw leven binnen 10 jaar? Die vraag moet je jezelf zeker stellen. Het antwoord erop moet mee verwerkt worden in je simulatie en kan ervoor zorgen dat je kiest voor een andere looptijd, een vaste of een variabele rentevoet … 

Bovendien is een simulatie vrijblijvend. Beslis je nadien om je plannen om een huis te kopen niet door te zetten? Geen enkel probleem! Maak meteen een afspraak om jouw hypothecaire lening te simuleren. Er is zeker een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.