Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%
Wil je een hypothecaire lening afsluiten, weet dan dat je hiermee een engagement aangaat op lange termijn. Vaak zal je gedurende 20 tot 25 jaar maandelijks een aanzienlijke som moeten terugbetalen. Je mag hier dus niet lichtzinnig mee omspringen. Mede daarom is het ook belangrijk om vooraf altijd een simulatie te maken van je hypothecaire lening. We lijsten de belangrijkste argumenten voor een simulatie van je hypothecaire lening even op. Geen verrassingen als je wilt weten hoeveel je kan lenen.
 

Simulatie van je hypothecaire lening: geen verrassingen

Via een simulatie van je woonkrediet weet je perfect hoeveel je elke maand zult moeten terugbetalen en gedurende welke periode. Je komt dus achteraf niet voor verrassingen te staan.
 

Simulatie van je hypothecaire lening: inzicht in je project

Dankzij een simulatie van je hypotheeklening krijg je een duidelijk inzicht in de financiële impact van de aankoop of verbouwing. Je weet immers welke maandlast de lening vertegenwoordigt en kunt ook beoordelen of die haalbaar is voor jou of niet.
 

Simulatie van je hypothecaire lening: goed gevoel

Eenmaal je de maandlast kent, en weet of dit haalbaar is of niet, merk je meteen of je gevoel over jouw project goed zit. Twijfel je of de maandlast wel haalbaar is, dan is dat vaak geen goed teken. Het gaat om een project op lange termijn, het gevoel moet dan ook van meet af aan volledig goed zitten. Heb je hier vragen over? Neem dan zeker contact op met onze specialisten.
 

Simulatie van je hypothecaire lening: hou rekening met je toekomstplannen

Als je een simulatie laat maken door één van onze specialisten, dan zal hij of zij steeds polsen naar je toekomstplannen. Hebben jullie een kinderwens, sta je aan het begin van je carrière of heb je al zicht op jouw pensioen? Al deze vragen hebben een specifieke invloed op de simulatie en kunnen ervoor zorgen dat je anders gaat redeneren over jouw hypothecaire lening. Denk bijvoorbeeld aan
  • de keuze voor een vaste of variabele rentevoet
  • de looptijd van je krediet
  • een combinatie van kredietvormen (een traditioneel hypothecair krediet of een combinatie van een traditioneel hypothecair krediet met een hypotheeklening op vaste termijn waarbij je enkel intresten betaalt)
  • …  
 

Simulatie van je hypothecaire lening: vrijblijvend

Een simulatie van je hypothecaire lening verplicht je tot niets. Wil je achteraf niet doorgaan met je plannen en dus geen lening afsluiten, geen probleem! Contacteer ons om je plannen met ons te bespreken.
 

Meer nieuws over huis kopen en woonkrediet