Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Flexibel overbruggingskrediet als verkoper droomwoning druk zet

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je hebt je droomhuis gevonden en een akkoord gevonden met de verkoper. Een compromis is nog niet getekend, maar dat staat binnenkort gepland. Intussen heb je jouw huidige woning te koop gezet. Veel geïnteresseerden zijn er nog niet op af gekomen. Je vraagt je af of de vraagprijs te hoog is, of je huis wel aantrekkelijk genoeg gepromoot wordt … Plots zegt de verkoper van het huis dat je wil kopen dat het hoog tijd wordt om de deal te finaliseren en de aankooprijs te betalen. Want er zijn nog andere kapers op de kust … Hoe pak je zoiets aan?
 

Kan je een voorschot op de aankoopprijs krijgen?

Je zit hoe dan ook in een lastige positie. Enerzijds wil je jouw droomwoning niet door je vingers laten glippen, maar anderzijds heb je onvoldoende financiële middelen zolang je bestaande huis niet verkocht is. Als je halsoverkop je huis gaat verkopen aan de eerste de beste koper, dan loop je het risico met een veel lagere verkoopprijs genoegen te moeten nemen. Je gaat te rade bij de bank, maar een voorschot wil die niet geven …
 
Niet getreurd, consulteer een onafhankelijk kredietbemiddelaar zoals Hypotheek.be.
 

Overbruggingskrediet geeft je tijd en ruimte

De oplossing bestaat in een flexibel overbruggingskrediet via een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Zo’n krediet bezorgt je het geld dat je nodig hebt voor de aankoop van jouw droomhuis. Bovendien krijg je zo maximaal 24 maanden tijd om je bestaande huis tegen een correcte prijs van de hand te doen. Zo moet je niet teveel toegeven aan kopers omwille van tijds- en financiële druk. 
 

Onafhankelijke makelaar in hypothecaire kredieten

Je kan een overbruggingskrediet afsluiten bij een bank of bij een onafhankelijke makelaar in hypothecaire kredieten. Die laatste biedt je een duidelijke meerwaarde:
  • Bij een bank wordt de termijn van je overbruggingskrediet vaak beperkt tot 6 maanden. Dat is zeer kort en zadelt je al snel met heel wat stress op, bijvoorbeeld als je huis na 2 maanden nog niet verkocht is. Bij een onafhankelijke makelaar in hypothecaire kredieten kan je terecht voor overbruggingskredieten met een looptijd tot maximaal 24 maanden. Dat geeft je veel meer comfort. Bovendien geniet je van een vaste rentevoet tijdens deze periode. Geen extra verrassingen meer.
  • Je bank kan je enkel haar eigen kredieten aanbieden. Een onafhankelijke makelaar in hypothecaire kredieten werkt daarentegen met meerdere kredietverstrekkers samen en kan voor jou op zoek gaan naar een overbruggingskrediet en hypothecaire lening dat qua voorwaarden en flexibiliteit het best bij jou past.
 

Doe beroep op specialist

Maak vandaag nog een afspraak met een Hypotheek-specialist: hij berekent een financieel plan voor je en maakt een simulatie van je hypothecaire lening. Er is zeker een regionaal Hypotheek-kantoor in jouw buurt.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.