Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Minder betalen voor je hypotheeklening dankzij een herfinanciering

Je bent eigenaar van een huis. Schitterend natuurlijk, maar de maandelijkse aflossing voor het woonkrediet is niet van de poes. Veel financiële ruimte om iets leuks te doen is er niet. Dat zou je graag veranderen: wat minder afbetalen per maand voor jouw hypotheeklening en iets meer budget over hebben. Dan kan je ook eens iets leuks doen. Wel, dat kan! Neem een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet onder de arm en hij overloopt met jou alle mogelijkheden. Om te beginnen met het uitrekenen hoeveel je kan lenen.

Je hebt een hypothecair krediet onderschreven om je huis af te betalen. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld elke maand een bedrag voor je autolening en heb je in het verleden een kleine lening afgesloten voor een verbouwing. Misschien heb je nog ergens een kredietkaart onder de vorm van een kredietopening die je maandelijks ook nog moet terugbetalen. De som van dat alles weegt op je budget, en op je gemoed. Het is elke maand een hels karwei om de eindjes aan elkaar te knopen. Wat extra financiële marge door een herfinanciering van je hypothecaire lening zou deugd doen. Zo verhoogt je levenskwaliteit. Maar hoe krijg je die extra ruimte?

 

Minder betalen en je hypotheeklening herfinancieren

In bepaalde gevallen kan een herfinanciering jouw probleem oplossen. Concreet sluit je een nieuwe woonlening af die al jouw andere leningen vervangt. Dit principe noemen ze ook wel eens het hergroeperen van kredieten of samenvoegen van kredieten. Je zal minder betalen want je betaalt dan nog maar één maandlast in plaats van drie. Bovendien kan je de looptijd verlengen, waardoor je maandlast plots een stuk lager ligt. Dat geeft je meer ademruimte.

 

Hergroeperen van kredieten doe je niet zomaar

Het hergroeperen of samenvoegen van kredieten en schulden doe je niet zomaar. Het is eerder een uitzonderingsmaatregel. Je moet weten dat niet elke kredietgever jou deze oplossing zal kunnen geven. Bovendien kan het zijn dat je met het nieuwe woonkrediet in totaal meer intresten zou betalen. Dit is logisch, want je gaat de duurtijd van alle samengevoegde kredieten en leningen verlengen. Is dit een ramp? Neen, maar we willen je er wel even op wijzen.

 

Stap naar een kredietbemiddelaar in hypothecaire leningen

Kan je voor deze oplossing bij je bank terecht? Vaak niet. Een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten, zoals Hypotheek.be (= Credishop) is hier beter geplaatst voor. Hij neemt de tijd om naar jou te luisteren en zal aandachtig jouw behoeften analyseren. Hij bespreekt samen met jou wat jouw mogelijkheden zijn en zal dan na jouw akkoord op zoek gaan naar de beste oplossing onder de vorm van een gepast woonkrediet. 

Bovendien profiteer je van nog enkele extra voordelen. Een kredietbemiddelaar in hypothecair krediet werkt samen met meerdere kredietverstrekkers samen. Er zijn dus meer oplossingen voor handen zodat de kans groter is dat je minder gaat betalen. Ten slotte is hij ook onafhankelijk. Hij verdedigt dus jouw belangen! Jij bent zijn klant.

 

Waar vind je een bemiddelaar in hypothecaire kredieten?

Credishop heeft verschillende kantoren, verspreid over ons land. Onze specialisten helpen je graag verder. Maak vandaag nog een afspraak. Je vindt hier een regionaal Hypotheek-kantoor in je buurt.

 

Simuleer zelf al eens je maandlast

Je kan ook zelf al een indicatie krijgen van je toekomstige maandlast. Gebruik daarvoor onze simulator.

Bij “herfinanciering” kan je starten met de ingave van jouw lopende kredieten. De simulatietool zal op basis van theoretische aflossingstabellen berekenen wat het openstaande bedrag is dat terugbetaald moet worden. In de derde en laatste stap heb je de mogelijkheid om het resultaat te ontvangen in de inbox van jouw mail en een afspraak te maken om jouw situatie te bespreken. Wacht niet te lang om minder per maand te betalen en overweeg vandaag nog een herfinanciering van jouw hypotheeklening.