Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Teveel krediet en schulden ? Schrik om jouw huis te verliezen ?

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je hebt al verschillende kleinere kredieten of leningen afgesloten. Maar de schuldenlast wordt alleen maar groter. Je bent bang om je huis te verliezen. Een hergroepering van kredieten kan echter een oplossing bieden. Praat erover met een specialist!

 

Teveel schulden: je bent niet de enige

Je bent verschillende kleinere leningen aangegaan om bepaalde kosten te kunnen betalen. Maar het wordt stilaan onmogelijk om die kredieten te blijven aflossen. Je hebt dan ook schrik om je huis te verliezen en terug te moeten gaan huren. De situatie lijkt stilaan hopeloos. En toch … is er een oplossing mogelijk. Wacht dus nog even om je huis te verkopen en informeer  je over de mogelijkheden voor een hergroepering van je kredieten.

Kredieten en schulden hergroeperen: twee mogelijkheden

Afhankelijk van je situatie zijn er twee oplossingen mogelijk en kan je een verkoop van je huis vermijden.

Een nieuwe hypotheek met onroerende bestemming

Is het kapitaal van je hypotheek groter dan je andere schulden (autolening, lening op afbetaling, kredietkaart, belastingen, familiale schulden), dan kan je een nieuwe hypotheek nemen die al jouw schulden hergroepeert in één nieuw hypothecair krediet met onroerende bestemming.

Dit levert je de volgende voordelen op:

  • je maandlast verlaagt
  • je behoudt een belastingvoordeel voor het onroerende gedeelte
  • je kan de duurtijd van het nieuwe krediet verlengen (tot 25 jaar)

Wel moet je notariskosten betalen, alsook kosten voor een nieuwe hypothecaire inschrijving.

Een hypothecair krediet met roerende bestemming

Is het saldo van je hypotheek kleiner dan je andere schulden (autolening, lening op afbetaling, kredietkaart, belastingen, familiale schulden), dan kan je een nieuw hypothecair krediet met roerende bestemming nemen. Ook die groepeert al jouw schulden in één nieuw krediet.

Wat zijn de voordelen hiervan?

  • je maandlast verlaagt
  • je kan de duurtijd van het nieuwe krediet verlengen (tot 20 jaar)

Ook in deze formule betaal je notariskosten en de kosten voor een nieuwe hypothecaire inschrijving.

Wat zijn nu de grote verschillen tussen beide oplossingen?

Beide oplossingen zijn sinds de laatste wetswijziging in april 2017 mogelijk via een hypothecair krediet. Het grote verschil zit hem in de bestemming. Is het overwegend roerend of onroerend?

Bovendien zijn er in de praktijk ook verschillen in de acceptatiecriteria bij de kredietverstrekkers. Die verschillen vind je voornamelijk op het vlak van quotiteit, tarief en duurtijd.

Ten slotte zijn er slechts weinig kredietverstrekkers die een hypothecair krediet met roerend doel aanbieden. Gelukkig werkt Credishop met enkele kredietverstrekkers samen die deze oplossing in hun productengamma hebben.

Raadpleeg een kredietspecialist zoals Credishop

Weet je niet welke oplossing voor jou mogelijk is, maak dan een afspraak bij een onafhankelijke kredietbemiddelaar zoals Credishop. Onze hypotheekspecialist rekent voor je uit hoeveel je kan lenen en maakt een simulatie voor je. Je vindt hier een Credishop-kantoor in jouw streek.

Neem zeker de volgende documenten mee:

  • je identiteitskaart
  • enkele recente loonfiches
  • de aflossingstabellen van de verschillende lopende kredieten

Wij gaan meteen voor jou aan de slag.

 

Wacht niet langer, tijd voor actie!

Heb je teveel schulden, wacht dan niet tot morgen om ons te contacteren. Wij kunnen je helpen om je huis te behouden. Een hergroepering van kredieten wordt in bepaalde gevallen toegestaan. Er gelden weliswaar strenge regels, maar niets is onmogelijk!

Je moet alleszins vermijden dat je ofwel op de zwarte lijst terecht komt, ofwel in een gerechtelijke procedure terechtkomt en dat er beslag op je woning wordt gelegd. Dit leidt enkel tot bijkomende kosten die vermeden kunnen worden. Contacteer ons daarom vandaag nog.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.