Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

De voor- en nadelen van een soepel overbruggingskrediet

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Welke voor- en nadelen biedt een soepel overbruggingskrediet je? Ontdek ze hier.

Je hebt je droomwoning gevonden en wil die kans niet laten liggen. Maar je huidige woning is nog niet verkocht. Je hebt schrik om onder druk te komen om je woning te goedkoop te moeten verkopen. Een soepel en voordelig overbruggingskrediet geeft je het nodige budget om je nieuwe woning te kopen en tijd om je bestaande woning tegen de juiste prijs te verkopen. Kortom, je gunt jezelf gemoedsrust. 

Welke andere voordelen geniet je via een soepel overbruggingskrediet?

1. Je betaalt alleen rente terug bij een soepel overbruggingskrediet

Wanneer je huis verkocht is, betaal je ook het kapitaal van het overbruggingskrediet terug.

2. Je kiest de looptijd die jij wil.

Bij veel banken is deze beperkt tot zes maanden, bij Hypotheek.be kan je tot 24 maanden gaan. Een looptijd van 24 maanden bezorgt je alvast veel meer gemoedsrust dan een termijn van zes maanden …

3. Overbruggingskrediet op jouw maat

De specialisten van Hypotheek.be gaan voor jou op zoek naar het overbruggingskrediet dat het best bij jouw situatie past en het voordeligst is inzake rentevoet en voorwaarden. 

4. Overbruggingskrediet voor particulieren én zelfstandigen

Om een overbruggingskrediet af te sluiten, maakt het niet uit of je particulier of zelfstandige bent.

5. Op tijd verhuizen

Je kan de aankoop van je nieuwe woning regelen en binnenkort mogelijk al verhuizen. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat jouw droomhuis je door de vingers glipt.

Welke nadelen heeft een overbruggingskrediet?

Er zijn niet zoveel nadelen verbonden aan een overbruggingskrediet. Ze wegen alleszins niet op tegen de voordelen ervan. Waarover gaat het?

  • De rentevoet van een overbruggingskrediet ligt doorgaans hoger dan bij een gewone woonlening.
  • Vermijd een te korte looptijd.
  • Meestal zal een kredietverstrekker je enkel een overbruggingskrediet toestaan als je bij diezelfde instelling ook de hypothecaire lening voor je nieuwe woning genomen hebt. Je kan dus niet altijd vrij kiezen bij welke bank je een overbruggingskrediet aangaat.

Wil je graag een overbruggingskrediet? Maak dan meteen zelf de simulatie

Heb je info nodig op maat van jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met de Hypotheek-specialist in jouw buurt.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.