Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%
Bekijk hier enkele voorbeelden van hypothecaire kredietoplossingen en ontdek waarop je moet letten om te weten hoeveel je kan lenen.
 
Hoeveel je exact kunt lenen, hangt af van verschillende parameters. Wij gaan specifiek in op drie situaties en bezorgen je telkens een concreet voorbeeld:
 
 
  • Je wil een huis kopen om te gaan samenwonen.
  • Je wil een opbrengsteigendom kopen om te verhuren.
  • Je gaat scheiden en wil je ex-partner uitkopen.
 
 

Hoeveel kan je lenen om een huis te kopen om te gaan samenwonen?

Samen met je vriend(in) sta je op het punt om je eerste huis te kopen, want jullie willen gaan samenwonen. Jullie gezamenlijke inkomen bedraagt € 3.200. Het huis kost € 215.000. Daarbij komen nog 7% registratierechten (€ 15.050) en € 5.000 aan notariskosten.
 
Alles samengeteld kost de aankoop van jullie woning dus € 235.000.
 
Vervolgens wordt gevraagd of jullie over spaargeld beschikken om een deel van dat bedrag te betalen. Is dat niet het geval, dan kan je het volledige bedrag lenen. Toch zal jullie ‘dossier’ steeds grondig geanalyseerd worden. Daarbij wordt gekeken naar jullie inkomen, de stabiliteit van jullie job, een schatting van het huis, eventuele andere lopende kredieten …
 
Een specialist van Hypotheek.be gaat voor jullie op zoek naar de best mogelijke kredietoplossing en vergelijkt alle voorwaarden voor jouw hypothecair krediet.
 
Wil je zelf aan de slag en een simulatie maken van jouw hypothecaire lening ? Klik dan op de link en maak vervolgens een afspraak om jouw project te bespreken met onze specialist.
 
 

Hoeveel kan je lenen om een opbrengsteigendom te kopen?

Wil je een opbrengsteigendom kopen, dan zullen de meeste banken een eigen inbreng vragen, al bestaan ook hierop enkele uitzonderingen.
 
Hypotheek.be werkt met gespecialiseerde kredietverstrekkers samen, die oplossingen kunnen bieden als je alles wil lenen. Een opbrengsteigendom kopen is alvast de ideale manier om extra inkomsten te genereren, bv. onder de vorm van huurgeld. Vaak bevat een hypothecair krediet voor een opbrengsteigendom een iets hogere rentevoet, omdat het risico voor de kredietverstrekker nu eenmaal iets groter is (de waarborg is niet je eigen woning).
 
Wil je meer weten over een hypothecair krediet voor de aankoop van een opbrengsteigendom? Contacteer dan hier jouw Hypotheek.be-specialist in jouw buurt.
 
 

Hoeveel kan je lenen als je gaat scheiden en je wil je partner uitkopen?

Veel traditionele bankiers staan nogal huiverachtig tegenover dit soort situaties. Er blijft dan immers maar één inkomen meer over in plaats van twee om het krediet af te lossen. Ook cross-selling van andere producten wordt lastiger. Kortom, je bent voor veel banken plots een minder interessante klant geworden.
 
Daarom stap je beter naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar zoals Hypotheek.be (= Credishop). Die verdedigt jouw belangen en zoekt naar een oplossing die bij je past. Het feit dat hij met meerdere kredietpartners samenwerkt, biedt heel wat troeven in vergelijking met een klassieke bank, die enkel huisproducten aanbiedt! Maak een afspraak met een Hypotheekkantoor in jouw buurt.