Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Wat is de Mobiscore?

Elke woning in ons land krijgt een zgn. Mobiscore. Die zegt hoe makkelijk bepaalde voorzieningen (zorginstellingen, scholen, winkels, openbaar vervoer …) te voet of met de fiets bereikbaar zijn vanuit de betrokken woning. 

De Mobiscore geeft je dus een idee over de milieu-impact van de beslissing om op die betrokken plaats te gaan wonen. Wat is de filosofie hierachter? Woon je dichter bij de genoemde voorzieningen, en geldt dit ook voor andere mensen, dan verdichten de woonkernen. Dit zorgt voor meer centralisatie, een minder versnipperde bewoning, minder vervuiling, lagere kosten voor nutsvoorzieningen en een hogere biodiversiteit.

De Mobiscore werd ingevoerd om onze ecologische voetafdruk te verlagen. Die ecologische voetafdruk ligt in Vlaanderen hoger dan in onze buurlanden. Wij leggen nu eenmaal meer afstand af vanuit onze woning om te gaan werken, winkelen …

Bereken zelf je Mobiscore

Hier kan je zelf de Mobiscore van je woning berekenen. Elke woning krijgt een Mobiscore van 0 tot 10. Hoe hoger, hoe beter.

Vragen over je hypotheeklening?

Heb je een woning op het oog en is de Mobiscore (best) ok? Dan zal je wellicht op zoek gaan naar een hypotheeklening. Ga zeker eens praten met de specialisten van Hypotheek.be. Zij luisteren naar je plannen en gaan op zoek naar interessante kredieten. Vervolgens vergelijken ze de voorstellen voor jou en beantwoorden ze al je vragen. Je vindt hier een Hypotheek-kantoor in je buurt. Maak meteen een afspraak.