Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Jong en vastgoed kopen: koop een huis met werken

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Als jongere kan je een huis kopen waarin nog een aantal werken uitgevoerd moeten worden. Waarop moet je letten en hoe regel je jouw hypothecaire lening?

Zoek naar een huis met meerwaarde

Als je als jongere een huis wil kopen waarin nog enkele werken nodig zijn, dan heb je daar een stevig budget voor nodig. Een volledig instapklaar huis kopen, is voor veel jonge mensen gewoon onhaalbaar. Door een huis met werken aan te kopen, kan je een meerwaarde creëren, wat een mooie bonus oplevert als je het huis nadien verkoopt. Je kan dat geld gebruiken als springplank voor het aankopen van een nieuw huis. En door die meerwaarde krijgt je springplank een groter hefboomeffect.

Renovatiebudget goed berekenen

Een huis kopen waarin nog gewerkt moet worden, biedt je nog een ander belangrijk pluspunt: je kan het volledig naar je eigen smaak renoveren of afwerken. Maar daarbij moet je opletten voor enkele valkuilen: verbouwen kost immers geld. Een goede budgettering van de werken is cruciaal! Want je wil niet dat er tijdens je renovatie een aantal lijken uit de kast vallen die heel jouw project financieel op losse schroeven zetten.

Hypotheek-tip voor jongeren

Koop je een huis met werken aan, budgetteer je verbouwingen dan zeer goed. Informeer bij een aannemer, architect of een onafhankelijk schatter. Zij kunnen je vertellen of de geplande werken effectief een meerwaarde zullen bieden. Maak vervolgens een afspraak met een makelaar in hypothecaire kredieten om te controleren of je jouw woonkrediet wel kan terugbetalen.

Ook als je geen eigen spaargelden hebt om een huis te kopen, zijn er dikwijls nog oplossingen om alles te lenen voor je huis.

Maak simulatie van je hypothecaire lening

Een huis kopen doe je best nadat je eerst een simulatie van je hypothecaire lening hebt gemaakt. Nadien maak je best een afspraak met een Hypotheek-specialist.

Huis met werken kopen: ga te rade bij een kredietmakelaar in hypothecaire leningen

Laat je bijstaan door een specialist vooraleer je een huis koopt waarin nog werken uitgevoerd moeten worden. Ga zeker langs bij een Hypotheek-kantoor in jouw buurt. Hij bekijkt hoeveel je kan lenen en werkt met meerdere kredietverstrekkers samen en gaat samen met jou op zoek naar de beste hypothecaire lening voor jou.

Nog meer tips voor jongeren die een woning willen kopen

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.