Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Je hypothecair krediet herfinancieren op latere leeftijd

Je hebt tien jaar geleden een huis gekocht. Daarvoor sloot je een woonkrediet af. Intussen zijn de rentevoeten verder gedaald. Je vraagt je af of een herfinanciering mogelijk is, zodat je minder moet betalen. Maar kan dat nog als je al wat ouder bent? Krijg je nog een hypothecaire lening als 50-plusser?
 

De banken willen niet mee

Je gaat eerst bij je huidige bankier langs, maar die houdt de boot af. Ook andere grootbanken zijn er duidelijk niet happig op om jou een herfinanciering te geven. Waarom weigeren banken om in je verhaal mee te gaan?
  • Bij sommige banken krijg je te horen dat de beste rentevoeten enkel weggelegd zijn voor de beste klanten. Je krijgt misschien wel een kleine tegemoetkoming, maar is een herfinanciering dan nog wel de moeite waard? Je betaalt immers ook een wederbeleggingsvergoeding en dossierkosten …
  • Andere banken hebben een probleem met je leeftijd. Voor sommige instellingen ben je te oud, andere weigeren je een lening op lange termijn.

 

Stap naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar

Geen paniek, er zijn zeker nog mogelijkheden om te lenen op oudere leeftijd. Elke kredietgever heeft zijn eigen commerciële strategie en volgt dan ook eigen regels om aanvragen voor een hypothecaire lening te aanvaarden of niet. Bij sommige ligt de eindvervaldag (de laatste keer dat je jouw maandlast voor de lening moet betalen) op 60 of 65 jaar, terwijl andere kredietgevers tot 70 of zelfs 75 jaar gaan. Je hoeft zelf niet alle voorwaarden te vergelijken, dat doet een specialist voor jou.
 
Ga daarom langs bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Die werkt met verschillende kredietgevers samen en bekijkt voor jou wat er mogelijk is. Een hypothecaire lening op latere leeftijd is maatwerk. Kredietgevers houden onder andere rekening met de volgende gegevens:
  • Hoe oud ben je? En welke levensverwachting heb je dan gemiddeld nog?
  • Over welke inkomsten beschik je? Komt daar op korte termijn nog een extra kapitaal bij, bijvoorbeeld via de uitkering van een groepsverzekering of een erfenis?
  • Wil je graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, of overweeg je om later naar een rust- of verzorgingstehuis te gaan?
 
Op basis van alle informatie gaat jouw kredietbemiddelaar aan de slag. Hij zoekt voor jou de beste oplossing. Je vindt hier een Credishop-kantoor in je buurt. Maak meteen een afspraak en laat onze specialisten jou helpen.