Je kredieten herschikken op latere leeftijd

Ook op wat oudere leeftijd kan je met onverwachte kosten geconfronteerd worden. Moet je daarvoor een krediet aangaan, en heb je al één of meer leningen lopen, dan is een herschikking van alle lopende financieringen in combinatie met jouw hypotheeklening mogelijk een interessante optie. Maar hoe begin je daaraan?

Onverwachte en zware facturen kan je op elke leeftijd in de bus krijgen. Ook als je wat ouder bent. Denk aan kosten voor een opname in het ziekenhuis, andere medische kosten, een serieus probleem met je auto, … Of je hebt af te rekenen met een scheiding, oplopende studiekosten voor kinderen … De kans bestaat dat sommige facturen zo zwaar doorwegen dat je hiervoor een kleine lening wil afsluiten. Maar wat als je al andere leningen lopen hebt?

 

Terugbetaling van de leningen wordt je te zwaar

Als je bovenop de terugbetaling van jouw hypothecair krediet nog andere leningen hebt lopen, kan het zijn dat de kredietlast op een gegeven moment te zwaar wordt. Als daar bovendien nog extra kosten bij komen, dan zou je de hoop al snel kunnen verliezen. In zo een geval bestaat er dikwijls nog een oplossing!

Dan kan een herschikking van je kredieten tesamen met een herfinanciering van jouw hypotheeklening een oplossing bieden. Al je lopende kredieten, plus de nieuwe lening, worden samengevoegd in één nieuw hypothecair krediet. Makkelijk en overzichtelijk, want je betaalt voortaan maar één maandelijkse aflossing meer.

 

De bank geeft niet thuis

Bij de meeste banken zal je op een "njet" stuiten. Zij staan niet te springen om je een herschikking van je leningen tesamen met de herfinanciering van jouw hypothecair krediet toe te kennen. Traditionele banken houden zich liever bezig met gemakkelijke dossiers zoals het toekennen van een hypothecair krediet voor de aankoop van een woning of de financiering van een nieuwbouw. Ook zal jouw leeftijd misschien een drempel kunnen zijn. Maar laat je niet meeslepen. Er zijn oplossingen.

 

Complexe situaties vragen maatwerk en kennis

Dergelijke situaties komen helaas veel meer voor dan je denkt. Het zijn geen eenvoudige dossiers en meestal is er een serieuze complexiteit mee gemoeid. Dat vraagt kennis en ervaring. Die kennis en ervaring in moeilijke kredietdossiers heeft Auxifina.

Onze hypotheekmedewerkers zijn doorwinterde specialisten die tijd voor je maken en op zoek zullen gaan naar een kredietoplossing dat maatwerk biedt.

 

Laat een onafhankelijk kredietbemiddelaar je helpen

Geen probleem! Een onafhankelijk kredietbemiddelaar helpt je wel verder. Dat is een specialist in financieringen die met meerdere kredietgevers samenwerkt en voor jou dan ook de beste oplossing kan vinden. Het is immers best mogelijk om je lopende kredieten te herschikken via een nieuwe hypotheeklening. Een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten vertelt je er alles over. Auxifina is zo’n kredietmakelaar in hypotheken. Ga langs bij een Auxifina-kantoor in je buurt. Maak snel een afspraak. Casper chatbot