Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Overbruggingskrediet via de bank of een kredietmakelaar?

Als je een huis wil kopen, maar je bestaande woning nog niet verkocht is, dan heb je een overbruggingskrediet nodig. Zo kan je jouw droomhuis kopen en beschik je over voldoende tijd om je bestaande huis tegen een correcte prijs te verkopen. Een overbruggingskrediet kan je nemen bij een bank of bij een onafhankelijke kredietmakelaar. Wij zetten enkele belangrijke verschillen op een rijtje.

Overbruggingskrediet: het klassieke systeem via de bank

Traditioneel krijg je van de bank een overbruggingskrediet naast jouw bestaande hypotheeklening. Dit brengt mee dat je gedurende een bepaalde periode maar liefst drie kredieten zult moeten terugbetalen. Want vergeet niet dat je voor de aankoop van jouw nieuwe woning ook al een nieuwe hypotheeklening krijgt …

Als je drie leningen moet aflossen, dan mag er al niet teveel fout lopen: een periode van arbeidsongeschiktheid, een ontslag op je werk … Financiële zorgen loeren al vlug om de hoek.

Overbruggingskrediet via een onafhankelijke kredietmakelaar

Daarom doe je er goed aan om eerst langs te gaan bij een onafhankelijk kredietmakelaar. Die zal uitrekenen hoeveel je kan lenen. Verder heeft hij een partnership met meerdere kredietverstrekkers (je bank biedt enkel haar eigen kredietformules aan) en kan zo voor jou op zoek gaan naar een kredietoplossing op maat zoals een goedkoop overbruggingskrediet met tal van voordelen:

  • vaste rentevoet voor je overbruggingskrediet
  • langere looptijd (van bij de start kies je meteen voor een looptijd tot 24 maanden, zo moet je niet na 6 maanden opnieuw gaan onderhandelen)
  • je betaalt geen wederbeleggingsvergoeding (de zogenaamde boete) bij een vervroegde terugbetaling
  • je hoeft maandelijks geen intresten te betalen (informeer hiernaar)
  • je betaalt in sommige gevallen maar 1 woonkrediet af
  • je betaalt direct je woonkrediet op lange termijn terug

 

Geen drie leningen!

Heb je al een woonkrediet voor je huidige woning? En heb je extra geld nodig voor de aankoop van je nieuwe huis? Dan kan je beide vliegen in één klap slaan bij een onafhankelijke kredietmakelaar. Hij maakt immers een financieel plan op voor jou. Hij maakt een simulatie van een overbruggingskrediet en berekent hoeveel jij kan lenen. Vervolgens bespreekt hij met jou de voordelen van een herfinanciering van jouw lopende hypotheek en integreert hij het budget dat je nodig hebt voor de aankoop en het overbruggingskrediet. Zo hoef je geen drie kredieten tegelijk af te betalen.

Maak vandaag nog een afspraak met een onafhankelijke makelaar in hypothecaire kredieten. Hier is alvast een lijst van de Hypotheek-kantoren in jouw buurt.