Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Overbruggingskrediet: wat moet je weten?

Je huis verkopen om een ander huis te kunnen kopen? Het lijkt logisch, maar  in de praktijk lukt het niet altijd. Als je er niet in slaagt om tijdig je huis te verkopen, kan dit voor heel wat stress zorgen. En voor een financieel probleem. Een soepel overbruggingskrediet lost dit voor je op.

Je bent samen met je partner eigenaar van een huis. Op een dag beslis je om een nieuw huis te kopen. Om de rekening te doen kloppen, zullen jullie het huidige huis wel moeten verkopen. Niks lijkt jullie geluk in de weg te staan, maar de verkoop van het huis sleept aan. Geïnteresseerden genoeg, maar geen kopers …  Intussen begint de tijd te dringen! Wat kan je doen? Eenvoudig. Ga langs bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar zoals Credishop. Hij zal je uitleggen hoe een overbruggingskrediet jullie kan helpen.

Wat is een overbruggingskrediet?

De naam zegt het zelf al: een overbruggingskrediet, ook wel eens overbruggingshypotheek genoemd, is een lening die de periode overbrugt tussen het moment van verkopen en aankopen.

Waarom een overbruggingskrediet nemen?

Een overbruggingskrediet is interessant als je bestaande woning niet tijdig verkocht zal geraken. Of ook wanneer je het geld van de verkoop meteen nodig hebt om de aankoop van je nieuwe woning te betalen.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Er zijn verschillende mogelijkheden, naargelang de kredietverstrekker. Concreet bezorgt een overbruggingskrediet je het geld dat je nodig hebt voor je nieuwe huis.

Looptijd van een overbruggingskrediet

Ook op dit vlak zijn er veel verschillen tussen kredietverstrekkers. In het algemeen ligt de looptijd tussen 1 tot 24 maanden. Informeer naar de mogelijkheden om een simulatie van een overbruggingskrediet te maken.

Renteformule voor een overbruggingskrediet

De meeste banken gebruiken een variabele rentevoet uit hun aanbod. Zoals bijvoorbeeld een jaarlijkse of driejaarlijkse variabele rentevoet. Maar omdat de looptijd (maximaal 24 maanden) van een overbruggingskrediet de looptijd van de variabiliteit niet meestal niet overstijgt, wordt de variabele rentevoet eigenlijk een soort van vaste rentevoet.

Wanneer betaal je het overbruggingskrediet terug?

Het overbruggingskrediet wordt terugbetaald door de notaris met de opbrengst van de verkoop van je bestaande woning.

Waar kan je een overbruggingskrediet afsluiten?

Dat kan bij een bank, maar ook bij een bemiddelaar of kredietmakelaar. Die laatste zal uitrekenen hoeveel je kan lenen en de voorwaarden van verschillende gespecialiseerde kredietverstrekkers vergelijken en jou het best mogelijke voorstel bezorgen. Een bank verkoopt enkel haar eigen kredieten.

Voordelen van een overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet bezorgt je gemoedsrust. Een huis verkopen is vaak een bron van stress. Zeker als je dat vóór een bepaalde datum wil doen. Met een overbruggingskrediet vermijd je die extra druk.

Advies voor een overbruggingskrediet

Wil je meer weten over een soepel overbruggingskrediet? Neem dan contact met een Credishop-kantoor in je buurt. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Nog tips?

Als je graag meer van deze tips wil lezen over deze kredietvorm, moet je zeker doorklikken naar deze algemene pagina over overbruggingskrediet.