Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Herfinanciering hypothecair krediet: kan je de duurtijd verlengen?

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Je hebt enkele jaren geleden een hypothecaire lening afgesloten bij een bank. Intussen zijn de rentevoeten tot een historisch dieptepunt gedaald. Je zou een stuk goedkoper af kunnen zijn met een herfinanciering van je hypothecair krediet. Interessant, en bovendien kan je de looptijd van je nieuwe lening verlengen, zodat je maandelijks minder moet betalen. Maar dat vertelt je bankier niet altijd. Je leest hieronder hoe je hiervoor kan zorgen.

De lage rentevoeten zorgen ervoor dat je goedkoop kunt lenen. Als jouw hypotheeklening al enkele jaren loopt, dan is de kans groot dat jouw rentevoet hoger is dan wat je vandaag zou kunnen krijgen. De bank waar je de lening afgesloten hebt, zal je dit niet vertellen. Daarom ga je beter te rade bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Die bekijkt jouw lening (hoeveel kan je lenen) en gaat vervolgens voor jou op zoek naar een voordelige herfinanciering. Dat is een nieuwe lening die jouw huidige vervangt.

 

Herfinanciering hypothecair krediet: een lagere maandlast

Jouw leven evolueert. Je financiële situatie is vandaag niet dezelfde als enkele jaren geleden. Misschien heb je op dit moment wat meer vaste kosten dan vroeger en wil je daarom een zo laag mogelijke maandlast voor je lening?

Een herfinanciering kan je daarbij helpen. Niet alleen kan jouw kredietbemiddelaar mogelijk zorgen voor een interessantere rentevoet. Je kan ook de duurtijd van je nieuw hypothecair krediet verlengen. Zo daalt je maandlast en heb je wat meer financiële marge

Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom jij je hypothecair krediet wilt herfinancieren of herzien. Ontdek ze allemaal.

 

Voorbeeld herfinanciering hypothecair krediet

Je hebt acht jaar geleden een hypothecair krediet onderschreven bij een bank voor € 150.000. De lening loopt 25 jaar. De rentevoeten staan vandaag een stuk lager dan acht jaar terug en je klopt aan bij Credishop. Jouw Credishop-specialist  regelt voor jou een herfinanciering en een voordeligere rentevoet. Om de maandlast zo laag mogelijk te houden, sluit je de nieuwe lening (die de oude vervangt) opnieuw af voor een looptijd van 25 jaar. Je betaalt over de volledige termijn iets meer intresten, maar je maandelijkse aflossing ligt een pak lager. En dat is toch wat vandaag telt, niet?

 

Laat je helpen door een specialist

Lang niet alle banken bieden dit aan of willen dit voor je doen. Een onafhankelijk kredietbemiddelaar, zoals Credishop, werkt met verschillende kredietverstrekkers samen. Wij gaan voor jou op zoek naar de beste oplossing. Maak meteen een afspraak en laat je verder helpen door onze kredietspecialisten!

 

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.