Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Hoeveel moet je betalen voor een schuldsaldoverzekering bij je woonkrediet?

Voor een schuldsaldoverzekering betaal je een premie. Als de verzekerde overlijdt, zal de verzekeraar binnen de schuldsaldoverzekering het openstaande kapitaal van je woonlening (gedeeltelijk) aan de bank terugbetalen. 
 

Hoeveel kost een schuldsaldoverzekering bij je woonkrediet?

Hoeveel de premie voor een schuldsaldoverzekering jou kost, hangt in de eerste plek af van je leeftijd en gezondheidstoestand. Wat je misschien nog niet wist is dat de modaliteiten van je woonkrediet mee de prijs van de premie van de schuldsaldoverzekering bepalen. Hoe dat juist in zijn werk gaat, leggen we je graag hieronder uit.
 

Welke elementen van je woonkrediet tellen mee voor de premie van je schuldsaldoverzekering?

Er zijn verschillende elementen verbonden aan een woonkrediet: het kredietbedrag dat je leent, de tijd waarop je jouw woonkrediet terugbetaalt … Al die aspecten hebben invloed op de premie die je betaalt voor je schuldsaldoverzekering. Om de beste keuze voor jouw woonkrediet en schuldsaldoverzekering te maken, heb je best een expert aan je zijde. Maak dus snel een afspraak bij een onafhankelijke kredietbemiddelaar bij jouw in de buurt.  
 

Welke elementen spelen precies een rol bij het bepalen van de premie voor je schuldsaldoverzekering?

Kredietbedrag en te verzekeren bedrag

  • Je wilt je woning grondig verbouwen en moet daarvoor een renovatiekrediet aangaan.
  • Je wilt een huis of appartement kopen en gaat een woonkrediet aan.
  • Je wenst een lagere rentevoet voor je woonkrediet en zoekt een herfinanciering.
 
In bovenstaande gevallen zal je een woonkrediet afsluiten en dus een bepaald bedrag moeten lenen. Dat kredietbedrag hoeft niet gelijk te zijn aan  het kapitaal dat je wenst te verzekeren.
 
Om het duidelijk te maken, geven we even een kort voorbeeld. Je koopt een appartement en gaat daarvoor een woonkrediet van € 200.000 aan. Je kan het volledige kredietbedrag verzekeren (€ 200.000), maar je kan er ook voor opteren om slechts € 150.000 af te laten dekken.
 

Schuldsaldoverzekering en de rentevoet van je woonkrediet

Ook de hoogte van de rentevoet speelt een rol in de berekening van de premie. Hoe hoger de rentevoet, hoe langer het duurt vooraleer je kapitaal afbouwt. Bij een hogere rentevoet betaal je tenslotte meer intresten en minder kapitaal. De verzekeraar zal dus langer moeten wachten vooraleer het kapitaal daalt.
 

Duurtijd van je woonkrediet beïnvloedt de premie van je schuldsaldoverzekering

Logischerwijs heeft ook de duurtijd van je woonkrediet invloed op de premie die je voor je schuldsaldoverzekering betaalt.  Omdat je het openstaande kapitaal trager afbetaalt, zal een langere duurtijd  een hogere premie hebben. Andersom geldt uiteraard dezelfde logica: hoe korter de looptijd van je woonkrediet, hoe goedkoper de premie voor je schuldsaldoverzekering wordt.
 

Gouden tip voor de schuldsaldoverzekering bij je hypotheeklening

Wist je al dat je een simulatie van de premie voor je schuldsaldoverzekering kan laten maken? Het is de perfecte manier om exact te weten waar je aan toe bent. Je merkt immers dat er heel wat verschillende aspecten een rol spelen bij de berekening van de premie. Je doet er dus zeker goed aan om je te laten begeleiden door een specialist in schuldsaldoverzekering bij jou in de buurt. Hij maakt niet alleen een simulatie van je schulsaldoverzekering, maar vergelijkt meteen ook verschillende verzekeraars en de modaliteiten van de woonkredieten. Zo ben je er zeker van dat je de beste voordelen van de markt geniet. Dat hoef je dus al niet meer zelf te doen! 
 

Contacteer ons vrijblijvend als je hulp nodig hebt bij je schuldsaldoverzekering

Onze onafhankelijke kredietbemiddelaars staan voor je klaar als je meer info wenst of uitleg nodig hebt bij het maken van een simulatie van je schuldsaldoverzekering of de berekening van je woonkrediet. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren en maak vandaag nog een afspraak met een kredietbemiddelaar bij jou in de buurt.