Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

Je kredieten hergroeperen: de oplossing voor al je problemen

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Is het voor jou elke maand opnieuw een gevecht om je verschillende leningen tijdig terug te betalen? Wij hebben de oplossing voor jou: je kredieten hergroeperen in één hypothecair krediet. Je betaalt nog maar één maandlast af, wat veel minder gedoe is dan voorheen. De keerzijde van de medaille is wel dat je meer intresten zal moeten betalen. Hypotheek.be heeft intussen heel wat ervaring op vlak van kredieten hergroeperen. Lees snel verder en ontdek de voornaamste voor- en nadelen.
 

Waarom kredieten hergroeperen

Door de jaren heen heb je een hypotheeklening afgesloten voor de aankoop van je nieuwe woning, heb je een bijkomend krediet genomen voor een uitgebreide renovatie en heb je ook een financiering voor je auto afgesloten. Als gevolg van een aantal onvoorziene tegenslagen wordt het elke maand moeilijker om alle afbetalingen correct en tijdig uit te voeren. Zie jij door de bomen het bos niet meer? 
 
Stap dan vandaag nog naar een kredietexpert zoals Hypotheek.be. Samen bekijken we hoe we jou het leven kunnen vergemakkelijken en of je kredieten hergroeperen mogelijk is.
 

Kredieten hergroeperen is uitzonderlijk

Kredieten hergroeperen is en blijft immers een uitzonderingsmaatregel, niet alle kredietverstrekkers gaan erin mee. De specialisten van Hypotheek.be kennen de kredietmarkt als hun broekzak en gaan voor jou op zoek naar de beste optie tot hergroepering. Er zijn namelijk twee mogelijkheden:
  • Kredieten hergroeperen in één hypothecaire krediet, waarvan een deel met roerende en een deel met onroerende bestemming is.
  • Kredieten hergroeperen in één nieuw hypothecair krediet met onroerende bestemming.
 

Kredieten hergroeperen : de pluspunten

Het grootste voordeel van je kredieten hergroeperen is vast en zeker dat je veel meer duidelijkheid krijgt over je schuldenlast. Je betaalt nog maar één aflossing per maand, wat het een pak eenvoudiger maakt om het overzicht te bewaren. Je kredieten hergroeperen geeft je zo de mogelijkheid om je budget nauwgezet in de gaten te houden.
 
Onze kredietexperten nemen alle mogelijkheden en voorwaarden grondig met je door, zodat je precies weet waar je voor staat. In de financiële planning die we voor je opmaken, nemen we alle openstaande schulden en bijkomende kosten (zoals de wederbeleggingsvergoedingen) op, zodat je het totale plaatje kent. We bekijken samen welke looptijd het meest geschikt is voor je nieuwe krediet, zodat jij voortaan zorgeloos je maandelijkse lasten kan betalen. Maak gerust vrijblijvend een afspraak.
 

Kredieten hergroeperen : de minpunten

Het nadeel is dat het tarief voor het hergroeperen van je kredieten hoger ligt dan dat voor je hypotheeklening bij de aankoop van je eerste woning. Dat is natuurlijk omdat kredieten hergroeperen voor banken een groter risico is. In totaal zal je dus meer intresten moeten terugbetalen, maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Je krijgt namelijk een betaalbaar krediet in de plaats, met een realistische looptijd. Aan het einde van de rit betaal je meer, maar kredieten hergroeperen geeft je opnieuw perspectief.
 

Kredieten hergroeperen : vraag een offerte aan

Online kan je eenvoudig je kredieten hergroeperen simuleren. Je krijgt zo meteen een duidelijk zicht op je nieuwe maandelijkse aflossing. Lijkt het je een hele verbetering? Dan kan je meteen je kredieten hergroepren aanvragen of een afspraak plannen in een van onze kantoren voor een persoonlijk gesprek.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.