Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Waarom is een onafhankelijke kredietbemiddelaar voor jouw hypotheeklening een must?

Is onafhankelijk advies over je woonlening voor jou belangrijk? Deze vraag stelden we een tijdje terug in een online poll van BouwenWonen.net. 95% van de antwoorden was positief. Onafhankelijk advies heeft duidelijk een grote meerwaarde als je op zoek bent naar een woonlening. Waarom is de feedback van een onafhankelijke kredietbemiddelaar zo essentieel?
 
Een tijdje terug deed Credishop onder de bezoekers van de veelbezochte website BouwenWonen een studie naar wat de Belg belangrijk vindt bij het onderschrijven van een woonkrediet. Iedereen is op de hoogte dat je voor een hypothecaire lening een bezoek kan brengen aan je huisbankier. Maar wist je ook dat je een onafhankelijke bemiddelaar in woonkredieten jou nog veel beter kan helpen? Die bekijkt voor jou immers welke oplossingen beschikbaar zijn op de markt en gaat voor jou op zoek naar de best mogelijke deal. Wat mag je concreet van een kredietmakelaar verwachten?
 

Onafhankelijk kredietbemiddelaar zoekt een oplossing op maat voor je hypotheeklening

Je huisbankier (of een vestiging van een andere bank) zal je wellicht een voorstel kunnen doen voor je woonlening. Maar zij kunnen je enkel de kredietformules die hun bank aanbiedt voorschotelen. Heb je een krediet nodig dat op bepaalde punten afwijkt van de standaard kredietoplossing, dan is de kans reëel dat de bank je niet meer kan helpen. Als er in hun aanbod geen oplossing beschikbaar is, dan houdt het bij hen immers op. Je staat terug aan het begin van je zoektocht.
 
Niet zo bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar. Die werkt samen met meerdere kredietverstrekkers en banken en gaat voor jou echt op zoek naar het krediet dat optimaal aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen. Dat sommige kredietverstrekkers voor jou geen oplossing in huis hebben, is dan ook geen probleem. Een andere kredietgever kan je misschien wel helpen. Je kredietmakelaar zoekt dit alles voor jou uit! 
 
Wil je een kredietoplossing op maat? Dan is een onafhankelijk kredietbemiddelaar dus je beste gesprekspartner. Maar ook als je denkt dat een vrij gewoon krediet volstaat, kan een kredietbemiddelaar je perfect helpen. Hij vergelijkt bijvoorbeeld de voorstellen van meerdere kredietverstrekkers met elkaar. Moet je dat zelf doen, dan zal je merken dat het verre van evident is. Om alle details van twee hypothecair kredietvoorstellen met elkaar te vergelijken, heb je al immers enige financiële kennis nodig. Je kredietbemiddelaar doet dit graag in jouw plaats. 
 
 

Onafhankelijk bemiddelaar begeleidt je van A tot Z voor je woonkrediet

Een onafhankelijk kredietbemiddelaar luistert dan ook echt naar je. Hij begeleidt je tijdens het volledige proces van je kredietaanvraag: van het eerste kennismakingsgesprek over de simulatie van je lening tot de aanvraag en ondertekening van alle relevante documenten. Heb je op een bepaald moment vragen of is er iets niet helder? Je kredietbemiddelaar helpt je! 
 
Wil je meer weten over de service van een onafhankelijk kredietbemiddelaar? Maak meteen een afspraak in het Hypotheek-kantoor om je plannen te bespreken.
 

Geen verplichting om extra producten af te nemen

Je bank zal het voorstel voor een hypothecair krediet vaak combineren met de vraag om extra producten te onderschrijven, zoals een zichtrekening, schuldsaldoverzekering of brandverzekering. Neem je die bijkomende producten, dan krijg je een voorwaardelijke korting op de rentevoet van je woonlening. Dat klinkt super, maar het is opletten geblazen. Dubbel opletten zelfs:
  • Je zit voor immers jaren muurvast bij de bank. Als je op een gegeven moment overweegt om je zichtrekening of één van de verzekeringen te switchen naar een andere bank of verzekeraar, dan loop je het risico de korting op de rentevoet van je lening te verliezen. En dat kost je natuurlijk heel wat centen …
  • De kans bestaat daarnaast dat de premie die je (via de bank) betaalt voor je brand- of schuldsaldoverzekering een stuk hoger ligt dan bij een andere verzekeringsmaatschappij. In dat geval ben je het voordeel van de korting op je rentevoet meteen al kwijt …
 
Bovendien is het ook gewoon niet evident om van bank te moeten veranderen. Je wil die administratie liever vermijden.
 
Bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar ben je volledig vrij om
  • de genoemde verzekeringen te nemen of niet
  • desgevallend deze verzekeringen af te sluiten waar je dat wenst. Je kredietbemiddelaar kan je, indien nodig, zelfs doorverwijzen naar een verzekeringsspecialist.
Ook dien je jouw zichtrekening niet te verhuizen. Op die manier sla je een dubbelslag: je vermijdt een pak kopzorgen en je behoudt je vrijheid!
 

Snel en eenvoudig bereikbaar

Met Hypotheek.be beschikken we over kantoren in het hele land. Zo kan je steeds in een kantoor in jouw buurt terecht. Onze mensen komen zelfs bij je langs als je dat liever hebt. Ook digitaal zijn we snel en eenvoudig bereikbaar. Via onze eigen website zijn we ook 's avonds bereikbaar via What'sApp om te antwoorden op vragen over je woonlening. Met andere woorden, je kan ons bereiken op de manier die jij wil.
 

Een onafhankelijk kredietbemiddelaar kost je niets!

Wat kost de begeleiding van een onafhankelijk kredietbemiddelaar je? Helemaal niks! Je kredietbemiddelaar wordt voor zijn werk betaald door de kredietgever waar jij jouw lening bij afsluit. Jijzelf geniet dus kosteloos van de service van je kredietbemiddelaar. 
 
Wil je graag een afspraak maken met een onafhankelijk kredietbemiddelaar? Neem dan snel contact op met het Hypotheek-kantoor in jouw regio!