Rentevoet

20 jaar
4,15%
25 jaar
4,20%
30 jaar
4,35%

3 valkuilen die je moet vermijden bij het afsluiten van een overbruggingskrediet

Geschreven door: Sven Van Santvliet

Een soepel en voordelig overbruggingskrediet biedt je de mogelijkheid om een nieuwe woning te kopen en nadien je bestaande woning te verkopen tegen de juiste prijs. Laat je echt niet betrappen op één van de volgende drie fouten als je een overbruggingskrediet zoekt.

Wat is een flexibel overbruggingskrediet?

Wil je een nieuwe woning kopen, maar is je huidige woning nog niet verkocht? Heb je het bedrag van de verkoop van je bestaande woning nodig om je nieuwe woning te kunnen betalen? Dan loop je het risico, als de verkoop van je huidige woning wat tijd vraagt, onder zware tijdsdruk te komen en zo je bestaande woning te moeten verkopen tegen een te lage prijs. Via een flexibel en voordelig overbruggingskrediet beschik je over het nodige budget voor de aankoop van je nieuwe woning en koop je extra tijd om je huidige woning tegen een correcte prijs van de hand te doen.

Valkuil 1: Je ontleent een te laag bedrag via een overbruggingskrediet

Bereken vooraf gedetailleerd hoeveel je precies moet lenen via een soepel overbruggingskrediet. Hou hierbij ook rekening met de extra kosten die aan de aankoop van een woning en een hypothecair krediet vasthangen. Leen je te weinig, dan blijft je probleem ongewijzigd: je staat onder druk om je bestaande woning te verkopen tegen een te lage prijs. Ook kopers beseffen dat en zullen hier gebruik (misbruik) van maken.

Veel banken beperken het maximaal te ontlenen bedrag via een overbruggingskrediet. Dat is geen goed nieuws voor jou. Maar wist je dat je Hypotheek.be oplossingen kunt vinden waarbij je tussen 70% tot 90% van de waarde van de te verkopen woning kunt lenen via een overbruggingskrediet?

Weet je niet zeker of je berekening correct is? Roep dan de hulp in van een absolute specialist in overbruggingskredieten. Je vindt hier zo’n specialist in flexibel overbruggingskrediet.

Valkuil 2: De looptijd van je overbruggingskrediet is te kort

Kies een voldoende lange looptijd van je overbruggingskrediet. Bij veel banken bedraagt de standaardtermijn slechts zes maanden. Dat is echt vaak te kort. Slaag je er niet in om je woning binnen die termijn te verkopen, dan zit je met een serieus probleem. Je overbruggingskrediet verlengen is immers geen evidentie. Het kan in bepaalde gevallen wel, maar dan moet je opnieuw gaan onderhandelen met de bank. 

Je doet er dan ook goed aan om via Hypotheek een flexibel overbruggingskrediet af te sluiten voor een duurtijd van 12 tot 24 maanden. Dit geeft je voldoende tijd om je woning te verkopen. Niet elke kredietverstrekker zal dit toestaan. Maak een afspraak met een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten. Die werkt met verschillende kredietgevers samen en zoekt voor jou een goede oplossing.

Valkuil 3: Je weigert hulp van een specialist

Een flexibel overbruggingskrediet lijkt misschien eenvoudig, maar is het niet. Net zoals bij andere leningen kunnen kleine details een huizenhoog verschil maken. Naast de looptijd zijn ook de andere voorwaarden en modaliteiten van je overbruggingskrediet belangrijk. Je laat je best begeleiden door experten in overbruggingskrediet. Je Hypotheek-kantoor helpt je en maakt een concrete simulatie van je voordelig overbruggingskrediet. Zo weet je meteen of dit voor jou financieel haalbaar is. Maak onmiddellijk een afspraak.

Sven Van Santvliet

Sven is verantwoordelijke van Credishop. Hij is gepassioneerd door kredieten en zal je verder helpen met je woonkrediet. Hij maakt graag tijd voor je vrij om een simulatie te maken voor je project. Verder verzorgt hij ook alle marketing van Credishop en schrijft hij alle artikels op de websites van Credishop, Hypotheek.be en Lenen.be. Alle blogartikels zijn gebaseerd op ware feiten.