Rentevoet

1/1/1
1,36%
5/5/5
1,39%
10/5/5
1,38%
15/5/5
1,48%
20 jaar
1,35%

Hypotheek nodig? 5 tips voor de beste keuze.

Je hebt een vastgoeddroom: een huis kopen, bouwen of verbouwen. Maar zo’n project kost natuurlijk geld. Dus wil je naar een bank stappen voor een hypothecaire lening. Alleen zijn er heel wat banken die hypothecaire leningen verkopen, met elk hun eigen formules. Bovendien zijn er ook nog andere kredietverstrekkers die hypotheekleningen aanbieden. Hoe maak je uit die doolhof aan mogelijkheden de beste keuze? Lees onze vijf tips en doe een gouden zaak!

 

1. Vraag meteen een definitief en ondertekend voorstel aan je bank

Kom je bij de bank binnen en vraag je naar een woonkrediet, dan krijg je vaak meteen een bepaalde rentevoet voorgesteld. Maar doorgaans is die nog helemaal niet definitief. Als je akkoord zou gaan met het voorstel, dan moeten de centrale diensten van de bank je kredietaanvraag nog altijd goedkeuren. Doen ze dit niet, dan ben je terug naar af. Daarom doe je er goed aan om meteen een definitief en ondertekend ESIS  te vragen aan je bank. Zo ben je zeker dat het geen loze belofte is. Bovendien is de ESIS de ideale manier om jouw marktvergelijking verder te zetten.

 

2. Vraag onmiddellijk het scherpste tarief

Je hoort het wel vaker: je moet onderhandelen met je bank over de rentevoet. Dat klopt! Vaak stellen banken niet meteen hun beste tarief voor aan jou. Door te onderhandelen, kan je een voordeliger tarief bekomen. Zeker als je met een interessanter voorstel van een concurrerende bank op de proppen komt … Maar zeg nu zelf: veel vertrouwen wekt dit niet, vind je ook niet?

 

3. Neem een kredietbemiddelaar onder de arm

Voor jou is het zo goed als onbegonnen werk om te berekenen hoeveel je kan lenen en nadien de volledige hypotheekmarkt te gaan vergelijken. Een kredietbemiddelaar doet dit voor jou. Credishop is zo’n kredietbemiddelaar en gaat voor jou op zoek naar de best mogelijke hypotheeklening. Een kredietbemiddelaar werkt met verschillende gespecialiseerde kredietverstrekkers samen. Zo kan jij probleemloos alle opties met elkaar vergelijken voor jou. Zoek hier een Credishop-kantoor in je buurt.

 

4. Hoeveel kan en mag je lenen?

Een zeer belangrijke vraag. Je wil immers geen slaaf worden van je hypotheeklening. Bereken hoeveel je maandelijks kan aflossen, zonder daardoor in de problemen te komen. Welke inkomsten tellen er allemaal mee? Je hebt naast je lening nog heel wat andere kosten en wil natuurlijk nog kunnen leven ook. Een kredietbemiddelaar zoals Credishop berekent je maximale maandlast voor jou.

 

5. Moet je ook je brand- en schuldsaldoverzekering bij de bank afsluiten?

Dan is het opletten geblazen. Je krijgt bij heel wat banken immers een lagere rentevoet op je lening als je je loon op een zichtrekening bij hen laat storten en je daarnaast nog bijkomende producten bij hen afsluit. Meestal zijn dit een brand- en schuldsaldoverzekering. Maar als de premie voor die verzekeringen bij de betrokken bank een stuk hoger ligt dan elders, dan ben je het voordeel van je lagere rentevoet meteen weer kwijt … Je bent wettelijk helemaal niet verplicht om je brand- en schuldsaldoverzekering bij dezelfde bank te nemen. Goed de kostprijs voor de verzekeringen vergelijken, is dus de boodschap. Ook hierbij kunnen wij je zeker helpen en je naar een specialist doorverwijzen!

 

Meer tips?

Of heb je nog vragen over een hypothecaire lening. Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.